Tanssija saattaa tarvita omat tilat harjoitteluun

Moni ammattilaisen urasta haaveileva tanssija harjoittelee ahkerasti. Tanssi onkin lähes kaikissa muodoissaan erittäin monipuolinen ja vaativa harrastus, jossa kehittyminen on lähes loputonta. Oli tähtäimenä sitten ammattilaisura tai vain harrastuksessa oman tekniikan parantaminen, harjoitus tekee mestarin.

Tanssijan kannattaakin harjoitella säännöllisesti, mutta aina se ei ole esimerkiksi tilojen vuoksi mahdollista. Tanssija voi kuitenkin rakentaa kotiinsa oman harjoittelutilan, mikäli sieltä löytyy ylimääräistä pinta-alaa. Pienilläkin muutoksilla voi saada hyvän treeniympäristön itselleen.

Tanko auttaa tekniikassa

Monen länsimaisen tanssilajin juuret ovat baletissa. Tämän vuoksi moni pitkään tanssinut tietää, että baletin tekniikkaan törmää ennen pitkää, oli oma laji mikä tahansa. Niin sanottu barre- eli tankoharjoittelu onkin erinomaista tekniikan ja lihaskunnon kehittämiseen. Kotona tankona voi käyttää esimerkiksi pöydän reunaa, mutta se on helppo tehdä myös itse. Esimerkiksi Byggmax tarjoaa todella monipuolisesti puutavaraa ja oman tangon osaa nikkaroida lähes kuka tahansa.

Itse tekemisen etuna on se, että tangon saa silloin kustomoitua juuri oikealle korkeudelle. Tanssistudioissa tangot ovat pultattuina seinään ja erityisesti pidempi tai lyhyempi tanssija voi saada hartiasärkyä lepuuttaessa toista kättä tangon päällä. Lisäksi kotona pystyy harjoittelemaan koska tahansa, ja tanko on helppo siirtää myös pois, mikäli se on tiellä. Kannattaa kiinnittää huomiota tangon materiaaliin ja valita valmiiksi hiottu puu tai hioa pinta itse välttyäkseen tikuilta. Lakkaus, öljyäminen ja muu pintakäsittely tuovat mukavan kosketustuntuman.

Oikea lattia auttaa liikkeissä

Mikäli tilaa, intoa ja budjettia riittää, voi tanssitilaan pistää koko lattian uusiksi. Oikeanlainen lattia auttaa askeleiden hallinnassa ja se tuo tietynlaisen tuntuman tanssiin. Lattiamateriaali kannattaa valita omalle lajille sopivaksi. Yleisimmät ovat parketit tai muovimatot. Kannattaa vilkaista oman tanssistudion lattiaa ja pohtia haluaako itse tehdä omaan tanssihuoneeseensa vastaavan, tukeakseen paremmin omaa harjoitteluaan.

Varusteet omaan laatikkoon tai hyllyyn

Tanssijoille kertyy usein vuosien myötä paljon tanssiin liittyvää tavaraa, kuten harjoitusvaatteita, tossuja, säärystimiä ja rekvisiittaa. Käsistään kätevämpi voi nikkaroida näille harjoitustilaan myös oman hyllyn tai laatikon, jossa ne eivät häiritse ja ovat nopeasti löydettävissä, kun niitä tarvitsee.

Leave a Reply

bookshelf