Tanssi kehittää kehoa monipuolisesti

 

Tanssi on erittäin tehokasta liikuntaa, ja sen vaikutus kehoon on tunnetusti todella monipuolista. Nykypäivän elintapa, jossa vietetään paljon aikaa tietokoneen ääressä, aiheuttaa vartalossa monia kielteisiä muutoksia, mutta oikeanlainen liikunta on yksi harvoista tavoista, joilla voi hidastaa kyseisiä vaikutuksia.

Tanssi on oman monipuolisuutensa vuoksi yksi parhaista liikuntamuodoista juuri tähän tarkoitukseen, sillä tanssi lisää lihasvoimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta.

Säännöllinen tanssi kehittää sekä hapenottokykyä että lihasvoimaa ilman, että tanssijan tarvitsee kokea rehkivänsä tai ponnistelevansa. Tanssin vaikutukset tulevat lempeästi mielekkään ja inspiroivan liikkeen myötä, musiikin tahdissa ja hauskassa seurassa.

Tanssin monet ilmeet

Tanssi, jos joku ihmisen luoma kulttuurimuoto on totisesti kehittynyt juuri niin moni-ilmeiseksi kuin on koko ihmiskunta. Nopea vilkaisu jo nykyiseen tarjontaan paljastaan huikean erilaisten kurssien runsauden. Lisäksi perinteisiä paritansseja, vakioita ja lattareita voi opiskella monessa tanssikoulussa tai tanssia ilokseen esimerkiksi kesäisellä tanssilavalla, joka hohkaa onnellista ja positiivista tunnelmaa.

On vaikea kuvitella, että tarjonnasta ei löytyisi itselle sopivaa liikuntamuotoa. Jos niin tuntuu olevan, saattaa kysymys olla enemmän ennakkoluuloista kuin siitä, että oma keho ei todellakaan taipuisi tanssiaskeliin.

Tanssia kannattaa lähteä ennakkoluulottomasti kokeilemaan, sillä mikään muu liikuntamuoto ei hoida yhtä tehokkaasti sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Eikä omaan itseensä kannata suhtautua liian totisesti. Kokeilutunnilla voi huomata, että itselleen mieluisin laji onkin yllättävä, esimerkiksi hiphop, vaikka kaikki muut tunnilla ovat toista sukupuolta tai vuosikymmeniä nuorempia.

Tanssi lisää jaksamista ja hyvinvointia

Tanssi on liikunnan lisäksi luovaa toimintaa, joka tuottaa harrastajalleen paljon erilaisia, hyvää tekeviä kokemuksia. Musiikki, jonka tahdissa tanssitaan, vaikuttaa rentouttavasti ja stimuloivasti, ja rytminen liike vaikuttaa samalla tavalla. Keskittyminen liikkeiden tekemiseen ja askelkuvioiden omaksumiseen mahdollistaa täydellisen irtaantumisen arkisista ajatuksista ja vapauttaa sekä mieltä että kehoa stressistä.

Mikäli valitset tanssiksesi jonkin parin kanssa tanssittavan lajin, saat itsellesi myös miellyttävän kumppanin, joka tukee harrastusta ja auttaa näin sitoutumisessa tanssiin. On upeaa tutustua toiseen ihmiseen mukavan harrastuksen kautta aivan uudella tavalla, ja yllättäen vaikka puolisosta voi löytyä uusia ulottuvuuksia säännöllisen tanssimisen myötä.

Group Of Seniors Enjoying Dancing Club Together

Paritanssi myös mahdollistaa läheisyyden kokemisen, mikä on tärkeää esimerkiksi vanhuksille suunnatussa tanssitoiminnassa, ja tietysti taaperon pyörittäminen tanssin pyörteissä on huikean hauskaa.

Esimerkiksi sateenvarjorattaat mahdollistavat, että perheen pienimpiä voi kuskata helposti paikalle. Yhdessä tanssiessa vain mielikuvitus on rajana ja yhdessä tekeminen tekee hyvää.

Tanssin kokonaisvaltainen hyvää oloa ja iloa tuottava vaikutus on tunnettu tosiasia koko ajan lisääntyvässä tanssin harrastajien joukossa. Tätä ihmelääkettä kannattaa totisesti kokeilla!

Leave a Reply

bookshelf