Vanhojentansseihin valmistautuminen

Vanhojentanssit (tai tuttavallisemmin ”wanhat”) ovat monelle yksi tärkeimmistä syistä mennä lukioon. Varsinkin tytöt haaveilevat tästä ihanasta prinsessapäivästä ihan pienestä naperosta saakka. Kukapa ei haluaisi näyttää ihanan kauniilta prinsessalta upeine kampauksineen, koruineen ja heiluvine helmoineen? Vanhojentansseihin kuuluu kuitenkin erittäin paljon suunnittelua, johon kannattaa varautua jo etukäteen. Myös rahaa voi wanhoihin saada uppoamaan melkoisen paljon, mutta oikeanlaisella budjetoinnilla ja järkevällä rahankäytöllä et elä yli varojesi. Mitä kaikkea wanhojen to do -listalle sitten kuuluu? Tässä lyhyt listaus siitä, mitä vanhojentansseihin valmistautuessa pitää muistaa.

Tytöt

Pari

Lähes poikkeuksetta lukiot ovat tyttövaltaista aluetta. Tämä tarkoittaa yhtä asiaa – paripulaa. Melko usein tyttöjen täytyy olla jo hyvissä ajoin liikkeellä, ja alkaa sopimaan parikuvioita ja lukion ekana vuonna – se on aina keino varmistaa, että pari löytyy varmasti, eivätkä pojat lopu kesken!

Mekko

Monelle ehkä tärkein hankinta on mekko – siihen ollaan valmiita upottamaan satoja euroja, eikä ihmekään – eihän vastaavanlaisia elämänsä aikana pääse montaa kertaa ostelemaan. Muista kuitenkin, että pienemmälläkin budjetilla voi saada hyvän mekon, ja käytetty mekko on aivan yhtä hyvä kuin uusikin – ja usein huomattavasti edullisempi.

Hiukset

Varsinkin jos on kotoisin suuremmasta kaupungista, voi myöhästelijälle käydä kivualiaan selväksi se, että jos on liian myöhään liikkeelle, ei kampaamoaikaa saa enää tappamallakaan mistään. Ole siis jälleen ajoissa liikkeellä ja varaa aika suosikkikampaamosi hyvissä ajoin – vain niin voit varmistaa, että pääset varmasti paikalle. Tiukalla budjetilla elävä pyytää kaverin apuun!

Meikki

Myös meikkitaiteilijoiden aikataulu näyttää wanhojen päivänä punaiselta – matomyöhäiset eivät meinaa saada aikaa enää mistään. Jälleen aikainen lintu madon nappaa – varaa aika meikkaukseen hyvissä ajoin, niin sinun ei tanssipäivänä tarvitse huolehtia enää mistään. Voit istua ja keskittyä nauttimaan täysin rinnoin ihka omasta prinsessapäivästäsi!

Kengät

Saattaa tuntua epärelevantilta – eihän kenkiä näy hameen alta muuta kuin viuhahtaen välillä! Näissä tärkeä osa näyttävyyden lisäksi on kuitenkin tanssimismukavuus – valitse kengät, jotka pysyvät varmasti jalassa, ovat mukavat tanssiessa ja saavat sinut tuntemaan itsesi hyväksi. Älä yritä väkisin tanssia epämukavilla kengillä. Paljain varpain tai lenkkareillakin voi hyvin tanssahdella menemään!

Asusteet

Kun prinsessapäivään kerran lähdetään mukaan, niin mennään sitten täysillä! Tarvitsetko jotakin pikkulaukkua, upeita kimaltelevia koruja tai ehkäpä tekoturkista tai vaikkapa victoria’s secret hajuvesiä?

Pojat

Pari

Koska, kuten sanottu, lukiot ovat usein tyttövaltaisia, ei pojilla ole parin suhteen mitään hätää – oikeastaan isompi ongelma on valinnan vaikeus. Tyttö varmasti arvostaa, jos poika tekee aloitteen, joten jos on hyvissä ajoin liikkeellä, voi napata itselleen mieleisensä tanssiparin ja saada niin sanotusti kermat päältä.

Smokki/Puku

Smokin ostaminen vain tällaista tilaisuutta varten saattaa tuntua pröystäilyltä, mutta kannattaa muistaa, että vuokraaminen on aina vaihtoehto. Tässä kannattaa olla haukkana ajoissa liikkeellä, nimittäin kaupungin jokaisella kundilla on samat aikeet kuin sinulla.

Kengät

Toisin kuin tytöillä, pojilla kengät näkyvät koko tanssien ajan – valitse siis niin pukuusi sopivat kuin tanssittavuudeltaan mukavat kengät!

Kampaus

Pojilla kampaus saattaa olla helpompi keissi kuin tytöillä ja hoituu todennäköisesti kotioloissa – mutta se kannattaa silti miettiä etukäteen valmiiksi, jotta vältytään viime hetken paniikeilta (lähinnä äidin puolelta).

Leave a Reply

bookshelf