Tanssi on lapselle kehittävä harrastus

Harrastukset ovat tärkeä osa ihmisten ja varsinkin lasten elämää, sillä niillä on suuri merkitys paitsi yleisen hyvinvoinnin, myös esimerkiksi sosiaalisten kontaktien kannalta. Harrastusten parissa pääsee toteuttamaan itseään, liikkumaan ja tapaamaan muita samanhenkisiä ihmisiä. Lapsille harrastus voi muodostaa merkittävän osan vaikkapa kaveripiiriä. Etenkin lajissaan kilpailevat lapset viettävät harrastuksen parissa pitkiäkin aikoja ja viikossa harrastuksessa saattaa vierähtää useita tunteja. Kaikkein tavoitteellisimmat urheiluharrastukset saattavat vaatia jopa useiden tuntien päivittäistä treenaamista, jolloin saadaan aikaan maksimaalisia tuloksia.

Eräs maamme suosituimmista harrastuksista on kaikissa ikäluokissa tanssi etenkin naisten keskuudessa. Monet pienet tytöt haaveilevat hyvin varhaisesta iästä saakka tanssiharrastuksesta, mikä selittynee osittain sillä, että tanssia näytetään useissa tytöille suunnatuissa piirretyissä ja elokuvissa, ja näissä se esitetään usein prinsessojen ja tyttömäisten tyttöjen ajanvietteenä, mikä on usein pienille tytöille kiehtovaa. Myös kauniiden vaatteiden, musiikin ja koreografioiden yhdistelmä on jotakin sellaista, mikä usein herättää pienten lasten huomion ja herättää innostuksen tanssia kohtaan. Tämä on kuitenkin kaikkea muuta kuin huono juttu – tanssi on nimittäin kaikin puolin kehittävä harrastus kaiken ikäisille, ja siitä on tutkitusti osoitettu olevan hyötyä varsinkin kasvuiässä oleville lapsille!

Tanssikouluja laidasta laitaan

Suurin osa tanssikouluista Suomessa on yksityisiä, esimerkiksi Qred.com yrityslainan avulla toimivia kouluja – lainan, jota yrittäjät voivat hakea kätevästi verkossa rahoittaakseen toimintaansa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei harrastus aina ole kaikkein edullisin mahdollinen. Laatu on kuitenkin useimmiten priimaa; yksityisten tahojen pyörittämiä tanssikouluja johdetaan ammattitaidolla ja niiden opettajat todella tietävät, mitä ovat tekemässä.

Tanssikouluja on tarjolla laidasta laitaan aivan kaikille: on rennompaa katutanssia ja kurinalaisempaa balettia. On hauskaa ja letkeää zumbaa ja koordinaatiokykyä ja yhteistyötaitoa vaativaa paritanssia. On kouluja heille, jotka haluavat vain oppia, ja heille, jotka haluavat tosissaan kilpailla tanssissa muita vastaan. On olemassa tanssikouluja teini-ikäisille, kouluikäisille, aikuisille, senioreille ja aivan pienille lapsillekin. Kouluja on olemassa laidasta laitaan juuri siksi, että sinäkin voit valita omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan. Varsinkin kilpailumielessä harrastus pyritään yleensä aloittamaan varsin varhaisessa vaiheessa, joten on hienoa nähdä, kuinka tanssikoulut tarjoavat mahdollisuuksia harrastaa jo lähes heti kävelemään oppimisen jälkeen.

Tanssi on kaikille ikäluokille hauska ja hyödyllinen harrastus, mutta varsinkin kasvuiässä oleville lapsille se on erittäin kehittävää puuhaa. Tanssi on nimittäin hauska tapa hioa monia elämänlaatua parantavia aspekteja hauskalla tavalla. Tanssi vaatii paljon koordinaatiokykyä, kurinalaisuutta ja rytmitajua ja kehittää kaikkia näitä taitoja samalla, kun myös kunto kehittyy.

Leave a Reply

bookshelf